Petrucci: Možda zarađujem 50 puta manje od Lorenza, ali novac vas ne može usrećiti
EPA

Tvrdi italijanski vozač

Petrucci: Možda zarađujem 50 puta manje od Lorenza, ali novac vas ne može usrećiti

E. Ganibegović

Iza Danila Petruccija je najbolja sezona u Moto GP klasi, ostvario je visok plasman iako ne spada među najplaćenije vozače na svijetu. 

Prethodne sezone je na podijumu završio čak četiri puta i osvojio je samo 13 bodova manje od Jorgea Lorenza.

Italijan je jedan od onih koji tvrdi da mu novac ne donosi sreću.

"Možda zarađujem 50 puta manje od Lorenza, ali novac vas ne može usrećiti. Svi vozači, nas 23 ili 24 imamo glad za uspjehom, koja je jača od želje za novcem", izjavio je Petrucci.

"Ali, moramo priznati da sam uživao kada sam pobjeđivao vozače koji zarađuju više od mene. U tom trenutku pomislim: Ti zarađuješ više novca, ali danas sam ja zadovoljniji jer sam te ostavio iza sebe", dodao je Italijan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi