Pobjeda Johanna Zarca u Moto2 klasi

Zarco prebrz za ostale

Pobjeda Johanna Zarca u Moto2 klasi

Johann Zarco je pobjednik Moto2 utrke koja je vožena na stazi Termas de Río Hondo u Argentini. Do svoje druge pobjede u karijeri, Zarco je stigao u vremenu 39:44.497 ispred Alexa Rinsa i Sama Lowesa koji su zaostali više od dvije pol sekunde odnosno četiri i pol.

Zarco je poveo na startu i prvo mjesto je bez problema zadržao. Rins je strpljivo vozio iza, Lowesa
čekajući pravu priliku koja se ukazala tri kruga prije kraja. Rins je prošao Britanca i vrlo brzo je stvorio prednost veću od sekunde što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Bez postolja je ostao četvrti Mika Kallio, dok je peti Franco Morbidelli.

Zarco od 2012. godine nastupa u Moto2 klasi i ovo je njegova prva pobjeda. Predhodno je u najslabijoj, onoj do 125 cc prvi put slavio 2011. godine u Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.