Pole position u Holandiji za Crutchlowa

Moto GP

Pole position u Holandiji za Crutchlowa

M. Skaka

Na kvalifikacijama za Veliku nagradu Holandije u Assenu vozač Monster Yamahe, Cal Crutchlow došao je do svog prvog pole positiona u karijeri.

Crutchlow je u posljednjem krugu briljirao probivši se sa četvrte pozicije do prve gdje je pretekao vozača Repsol Honde Marca Marqueza.

Crutchlow je od svog Moto GP debija u 2012. godini, pa do danas 9 puta startao iz prvog reda, ali nikada nije imao prvu poziciju. Sa njim će u nedjelju iz prvog reda krenuti Stefan Bradl iz LRC Honde, a iz njih će biti Valentino Rossi, Dani Pedrosa i Bradley Smith.

Svjetski prvak, Dani Pedrosa držao je vodstvo, ali je nakon pada propustio drugu polovinu vožnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.