Porodica Williams odlazi iz Formule 1!

Nakon 43 godine

Porodica Williams odlazi iz Formule 1!

A. Čaušević

Sir Frank Williams je 1977. godine osnovao tim Williams, a nakon 43 godine ova porodica će prepustiti tim nekom drugom, u ovom slučaju Dorliton Capitalu. 

Zamjenica direktora Claire Williams je danas saopštila da će odsupiti sa mjesta zamjenika direktora nakon Velike nagrade Italije koja se vozi predstojećeg vikenda.

Ova odluka znači da se i definitivno završava jedna era jer će kultna porodica završiti s timom kojeg je osnovao Sir Frank.

"S obzirom na to da je budućnost tima sada osigurna, pravo je vreme da se povučemo. Našoj porodici Williams je uvijek bio prioritet. Ipak, sada je pravo vreme da prepustimo čelne pozicije i pružimo novim vlasnicima priliku da vode tim u budućnosti", poručila je Claire.

"Bavimo se ovim sportom više od četiri decenije. Izuzetno smo ponosni na dosadašnje rezultate i ono što ostavljamo iza sebe. Oduvijek smo u ovom poslu bili iz ljubavi, tako da odluku nismo donijeli olako", saopšteno je iz porodice Williams.

Tim Williamsa je posljednje dvije sezone bio najslabiji, a u prošlosti su osvojili devet titula u poretku konstruktora te sedam u poretku vozača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi