Posljednja šansa za Michaela

Ide na novu operaciju

Posljednja šansa za Michaela

M. Šljivak

Legendarni vozač Michael Schumacher (48) već četiri godine je u teškom stanju nakon što je u decembru 2013. godine doživio nesreću na skijanju u Francuskoj.

Omiljeni vozač svih generacija koje su odrasle uz taj period Formule 1 doživio je teške povrede glave i mozga na skijanju u Meribelu 2013. godine, nakon čega je pao u komu i danas živi kao biljka.

Porodica Schumacher pokušala je apsolutno sve kako bi se Michael oporavio, ali pravog napretka nije bilo. Iako nema pravih detalja o njegovom zdravstvenom stanju, švedski list Expressen objavio je kako je pred Nijemcem još jedna, posljednja operacija, nakon koje će biti sve jasno o njegovoj budućnosti.

Schumacher bi uskoro trebao biti prebačen u Dallas, gdje će ga operisati jedan od najboljih svjetskih neurologa Julian Meeks. On mu je posljednja nada za oporavak.

"Imam dosta iskustva s takvim pacijentima. Sumnjam da je iko u Evropi radio s više takvih pacijenata od mene. Vjerujem da mu mogu pomoći", rekao je Meeks za njemačke medije.

Ako operacija ne uspije, ljekari će od legendarnog vozača dići ruke. Doktor Meeks mu je posljednja šansa za oporavak, koji traje već gotovo četiri duge godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi