"Postoji veliki broj vozača koji su iznimno talentovani, ali su odbijeni zbog nedostatka novca"

Lance Stroll

"Postoji veliki broj vozača koji su iznimno talentovani, ali su odbijeni zbog nedostatka novca"

E. Ganibegović

Vozač Williamsa Lance Stroll ne krije činjenicu da ga je novac njegovog oca doveo do Formule 1.

Ovaj 19-godišnjak također tvrdi da je dobio priliku i zbog njegovih rezultata koje je ostvario.

"Novac je otvorio vrata bez sumnje. Govorimo o veoma skupom sportu. Postoji veliki broj vozača koji su iznimno talentovani, ali su odbijeni zbog nedostatka novca", izjavio je Stroll, pa zatim dodao:

"Ja sam svjestan toga. Mislim da je to baš šteta, ali to je tako. Puno sam radio kako bih ušao u F1 i mislim kako bez mojih pobjeda i tituba ne bih danas u Williamsu."

"Sa mog gledišta, stvari idu ovako - prvo moraš imati nekoga ko će te podržati, obitelj ili sponzor. To pomaže kod prelaska iz kartinga u trkaće automobile ili iz Kanade u Evropu."

"No, nakon toga si sam. Novac ne može kupiti pobjede bez obzira koliku potporu imaš, to si ti, upravljač, tvoja stopala i pedale."

"Novac omogućuje prilike. Mjesto u F4, mjesto u dobroj karting momčadi i u F3, ali za super licencu su potrebni rezultati i tek tada tij dopušteno da voziš u F1", izjavio je mladi vozač Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi