Potjernica za vlasnikom Force Indije

Zbog problema sa aviokompanijom

Potjernica za vlasnikom Force Indije

M. Maksimović

Sud u Indiji naložio je hapšenje vlasnika Force Indije. Vijay Mallya, vlasnik Force Indije već duže vremena ima  velikih finansijskih problema sa svojom aviokompanijom Kingfisher Airlines.

Još prošle godine su Kingfisherove dionice pale za čak 62 posto nakon čega je Vijay sa svojom kompanijom odlučio izaći iz  sektora jeftinih prijevoznika, nadajući se da će ostvariti profit u premium segmentu.To se nije dogodilo, pa se dug nagomilao.

 

Radnici u kompaniji Kingfisher Airlines štrajkuju već duže vremena, a sada je na površinu isplivao i podatak o sumnjivim transakcijama koje su teške 1.9 miliona dolara.Tačnije spominju se četiri transakcije.

 

Kingfisher je u jeftini sektor ušao 2008., nakon što je Mallya preuzeo Air Deccan, prvu indijsku niskotarifnu aviokompaniju. Do danas, Kingfisher mu nikad nije donio profit. Dug koji se nagomilao ranije prema 14 banaka, Vijay je kompenzirao vlasnički udjelom.Sud u gradu Hyderbradu je izdao i potjernicu i sada je veliko pitanje kako će i da li će Vijay Mallya izvući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti