Povratak Kubice: Williams testira poljskog vozača

Konačna odluka poslije testiranja na Hungarioringu

Povratak Kubice: Williams testira poljskog vozača

E. Ganibegović

Nedavno su se pojavile informacije kako je Williams zvanično potvrdio kako svom timu planira priključiti Roberta Kubicu, a sada su obavijestili kako će testiranje biti u oktobru.

Poznato je kako je Kubica tokom ljeta testirao bolide Renaulta, međutim do saradnje nije došlo, pa je interesovanje pokazao Williams.

U Williamsu traže moguću zamjenu za Felipea Masu, pa je osim Kubice, također i u igri Paul Di Resta, koji je rezervni vozač u britanskom timu, i njihovi rezultati će biti upoređivani.

Pa će tako Poljak testiranja obaviti na Silverstonu, poslije utrke u Japanu u nedjelju. Međutim, konačnu odluku će Williams donijeti poslije testiranja na Hungaroringu.

Naime, menadžer Kubice vjeruje kako je poljski vozač spreman da se dokaže na testiranjima i da će uspjeti u namjerama da dođe do saradnje sa Williamsom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi