Požar u Caterhamovoj fabrici

Povrijeđeno sedam radnika

Požar u Caterhamovoj fabrici

Sedam radnika Caterhama je povrijeđeno u požaru koji se dogodio u fabrici ove F1 ekipe. Radi se odjelu mašinske radionice fabrike koja se nalazi u Leafildu. Povrijeđene osobe su odmah prebačene u bolnice u Oxfordu i Swindonu, ali je vrlo brzo njih šest pušteno kućama, dok je jedna osoba zadržana.

Ta osoba će ostati kako bi bili obavljeni detaljni pregledi, ali je također van životne opasnosti. Povrijeđene osobe su uglavnom imale problema zbog dima kojeg su udisale nakon što je izbio požar.

Požar je izbio u našoj mašinskoj radionici, ali je vrlo brzo ugašen, iako je bilo puno dima. Dijelovi koji su se nalazi u dijelu u kojem je izbio požar će biti spremni za vikend u Bahreinu. Radionica će prema najavama biti osposobljena za par sati i vodstvo Caterhama će napraviti sve kako se ovakve stvari ne bi događale u skorijoj budučnosti. Caterham je do 2012. godine svoju bazu imao u Hinghamu, nakon čega je odlučio preseliti u bivšu bazu Arrowsa i Super Agurija u Leafildu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti