Poznata je još jedna vozačka postava za narednu sezonu Formule 1

Nekoliko transfera posljednjih dana

Poznata je još jedna vozačka postava za narednu sezonu Formule 1

A. Čaušević

Nakon Velike nagrade Nizozemske u Formuli 1 viđeno je nekoliko transfera među vozačima.

Sve je pokrenuo Kimi Raikkonen odlukom da se oprosti na kraju sezone, da bi nakon toga bilo potvđeno da će ga u Alfa Romeo zamijeniti Valtteri Bottas.

Mercedes je u utorak potvrdio da će timske kolege u novoj sezoni biti George Russell i Lewis Hamilton pa je i Williams morao tražiti novog vozača.

Williams je danas objavio da će vozačka postava za sljedeću sezonu biti Alex Albon koji se vraća u Formulu 1 te Nicholas Latifi.

Albon je tijekom 2019. i 2020. godine sakupio 38 nastupa u utrkama formule 1 za Toro Rosso i Aston Martin te je ostvario dva treća mjesta. Godine 2019. završio je na osmom mjestu ukupnog redoslijeda SP, a 2020. na sedmom. Ove godine je testni vozač u Red Bullu.

Inače, u utorak je potvđeno da će Yuki Tsuona i Pierre Gasly biti timske kolege u ekpi Alpha Taurija.

Top Komentari

hara071
Nije vozio za aston martin vec za red bull
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi