Pramac dobio novog vozača

Pramac dobio novog vozača

T. Hebib

Pošto je Mika Kallio prešao u Ducati Marlboro kako bi privremeno zamijenio Casey Stonera u naredne tri utrke, Pramac Racig tim je bio primoran da nađe adekvatnu zamjenu za Finca.

Nakon Ducatijevog prijedloga izbor je pao na Michela Fabrizia koji se po čelnicima Pramaca učinio kao najbolje riješenje. Fabrizio, koji trenutno vozi za Ducati u superbike šampionatu, je nastupao 2002 za Gileru u klasi 125cc, 2004-te za Apriliu u MotoGP-u a zadnji nastup u ovom šampionatu je imao 2007 u Njemačkoj kada je vozio Hondu.

"Želim zahvaliti Ducatiju i Pramacu na ovom daru.", izjavio je Fabrizio. "Brno je moja omiljena staza i zbog toga je pravo mjesto za povratak u vožnju MotoGP motora nakon Sachsenringa prije dvije godine. Znam da ne mogu očekivati puno zbog toga što je GP9  mnogo drugačiji od 1198F09 koji ja vozim, ali prioritet mi je dobro se zabaviti i uživati u u vikendu koji će biti drugačiji od mog standardnog. Također, želim Casey Stoneru sve najbolje, te da se vrati u top formu što je prije moguće."

Zasad je potvrđeno da će Talijan nastupiti samo u Češkoj, dok se za ostale trke još ne zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.