Predstavljena konfiguracija staze u Azerbejdžanu

VN Evrope od 2016. godine

Predstavljena konfiguracija staze u Azerbejdžanu

U Azerbejdžanu je predstavljena konfiguracija nove ulične staze u Bakuu koja će 2016. ući u kalendar Formule 1 kao Velika nagrada Evrope.

Ovo je još jedna od novijih staza za koju je bio zadužen Hermann Tilke, dok su javnosti predstavili
Bernie Ecclestone i azerbejdžanski ministar sporta Azad Rahimov. Radi se o još jednoj uličnoj utrci na stazi sa smjerom obrnutim od kazaljke na satu.

" Napravili smo izazovnu stazu na kojoj smo stvorili jednu vrstu kombinacije istorije, ali i 21.vijeka. Ulične staze predstavljaju niz izazova u smislu dizajna. U ovom slučaju smo imamo vrlo usku, zavojitu sekciju, koja se oštro penje prema gradskim zidinama, a sa druge strane kao potpunu krajnost imamo 2.2 kilometra dugu dionicu koja je potpuno ravna i kao takva omogućava maksimalna ubrzanja bolida " pojasnio je Tilke.

Top Komentari

Koljicfan
I ovaj Hamilton misli da je najbolji a ustvari ima vozilo najbolje s kojim svi mogu pobijediti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.