Premijera osme generacije modela 911 Carrera

Predstavljen novi Porsche 911 Carrera

Premijera osme generacije modela 911 Carrera

E. Čaušević

Porsche BH, generalni uvoznik za Porsche vozila u BiH u petak uveče je predstavio 8. generaciju ikone sportskih vozila- novi Porsche 911 Carrera.

Prezentacija ovog kultnog modela održana je u sjajnoj atmosferi pred brojnim zvanicama u sportskoj dvorani Zetra. Novo izdanje ovog bezvremenskog modela nastalo je pod sloganom "Timeless Machine";, te je kroz zanimljiv i zabavan vremeplov prikazana evolucija ovog najpopularnijeg sportskog automobila svih vremena.

Potpuno novi 911 Carrera (model 992) sa trolitarskim 6-cilindarskim boxer motorom u izvedbama S i 4S razvija 450 KS i obrtni moment od 530 Nm pri čemu dostiže brzinu od 308 km/h (306 km/h Carrera 4S). Svaka verzija 8.generacije sada ima povećan trag točkova.

Na zadnjem dijelu vozila dominira ultramoderno rješenje LED svjetala u vidu neprekidne linije. Za ubrzanje od 0-100 km/h Carreri S potrebno je 3,7 sekundi, dok Carrera 4S ubrzanje od 0-100 km/h dostiže za samo 3,6 sekunde. 911 Carrera dolazi sa 20" aluminijskim točkovima naprijed i 21" aluminijslim točkovima nazad.

Izmjene su napravljene i na sportskom izduvnom sistemu koji je sada više pomjeren prema vani.

911-ica je za početak opremljena 8-stepenim PDK mjenjačem, a pored brojnih najsavremenijih sigurnosnih sistema za asistenciju vozaču tu je sada i radni program "wet mode" za sigurniju vožnju na mokroj cesti.

"911 Carrera je uvijek bila san svakog ljubitelja sportskih automobila. Siguran sam da će novi model izazvati oduševljenje i kod naših kupaca u Bosni i Hercegovini", rekao je Armin Mulović, brand menadžer marke Porsche u BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi