Promjene na stazi u Singapuru
Organizatori žele više uzbuđenja

Noćna utrka sa još više uzbuđenja

Promjene na stazi u Singapuru

M. Maksimović

Kako prenosi britanski Autosport organizatori treće ulične utrke u kalendaru Formuli 1 i prve noćne, VN Singapura su odlučili napraviti određene promjene na samoj stazi.

Promjene se odnose na pojedine zavoje odnosno same podloge koja je bila dosta neravna. Na ove promjene organizatori su se odlučili nakon razgovora sa ekipama odnosno FIA-om.

 - Moramo doraditi prvi, drugi i treći zavoj jer želimo stvoriti što više mjesta za preticanje. Također moramo urediti samu podlogu koja je vrlo neravna i koju ćemo morati ugladiti. Pripremili smo određene promjene kako bi smo ove godine mogli imati još bolju utrku nego što je to bila ona prva prošle godine - izjavio je Colin Syn, šef organizacijskog odbora VN Singapura

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti