Propao pokušaj povratka Marussije na stazu

Strateška grupa rekla ne

Propao pokušaj povratka Marussije na stazu

Iako se pojavila mogućnost da Justin King nekadašnji prvi čovjek upravnog odbora lanca supermarketa Sainsbury, pokrene povratak Marussije na stazu, od toga neće biti ništa.

Marrusija je završila pod stečajem, a trenutačni prinudni upravnik kaže kako su razgovarali sa određenim kupcem te su čak postigli dogovora. King je planirao izbaciti nastazu stari bolid, dok bi ekipa dobila novo ime Manor. Jedini način da se Marussija pojavio na stazi bio je bolid sa starom šasijom, mjenjačem i Ferrarijevim motorom. Bez obzira na visinu duga upravo prema Ferrariju koji iznosi 16 miliona funti.

Strateška grupa koju sačinjavaju Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren, Williamsa i Force Indija je odbacila ovaj zahtjev jer se kosi sa pravilima. Prije svega se tu misli na prednji dio šasije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.