Prost: Nova pravila, novi izazov za Red Bull

Profesor i dalje vjeruje u svjetske prvake

Prost: Nova pravila, novi izazov za Red Bull

Bivši četverostruki svjetski prvak, "Profesor" Alain Prost smatra kako će nova pravila koja stupaju na snagu naredne godine ipak odgovarati Red Bullu.

Većina očekuje kako će prelazak na V6 turbo motore izmijeniti situaciju na gridu, Prost smatra kako će ta pravila samo biti novi izazov za Red Bull. Prema Prostu zbog novih pravila neće doći do opuštanja u najboljoj ekipi današnjice, te će Red Bull krenuti sa novim dokazivanjima.

" Moje je mišljenje kako Sebastian Vettel i njegova ekipa imaju sreće po pitanju promjene pravila. Sada će nakon četiri osvojene titule pred njima jedna vrsta novog izazova koji će ih tjerati da i dalje rade na vrhunskom nivou. Za Neweya će to biti fantastično" smatra Prost.

Čovjek koji ima isti broj naslova kao i Vettel kaže nema potrebe da Sebastian napušta Red Bull i da se eventualno dokazuje u nekoj drugoj ekipi

" Nova će pravila doći, a to nije vrijeme kada mijenjate ekipu, jer dobro poznajete svoju ekipu, ljude sa kojima radite i znate kako stvari funkcionišu. Mislim da je najbolje za Vettela da i dalje vozi za Red Bull, da se dokazuje u novom bolidu i da na taj način pošalje najbolju poruku skepticima" dodaje Prost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.