Prost: Renault može stići Mercedes

Prost očekuje napredak Renaulta

Prost: Renault može stići Mercedes

Alain Prost, službeni " ambasador " Renaulta vjeruje kako u narednom periodu, (narednih nekoliko sedmica), mogla biti smanjena prednost Mercedesa.

Profesor kako je nadimak Prosta je mišljenja kako je Reanult u posljednje vrijeme ostvario određeni napredak. Između ostalog slijede utrke u Španiji i Monte Carlu gdje snaga motora ne igra veliku ulogu.

" Činjenica je da se Mercedesu poklopio istovremeni razvoj kako šašije tako i motora i to je dalo rezultat. Tu je u odnosu na druge napravljena razlika. Nakon četiri osvojene titule Renault više nije veliki favorit, što daje posebnu draž sezoni, međutim Renault može prihvatiti izazov. U Renaultu se puno radi, želi se ostvariti napredak u što kraćem roku. Ono što nam ostaje jeste da pričekamo naredne dvije ili tri utrke nakon čega bi situacija mogla biti drugačija u prvenstvu " kaže Prost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.