Prve kazne za Badoera i Ferrari
Dosta posla za Badoera i Ferrari

Nakon prvog dana vikenda u Valenciji

Prve kazne za Badoera i Ferrari

M. Maksimović

Početak nije nimalo ohrabrujući. Luca Badoer je na prvom slobodnom treningu bio posljednji, na drugom tek nešto bolji, završio je kao 18.

Ništa bolji nije bio Badoer niti danas na posljednjem slobodnom treningu. osim velikih zaostataka kako za svojim timskim kolegom tako i za vodećim vozačima, Badoer je usput zaradio već i prvu kaznu.

Kaznu zbog prekoračenje brzine u boksu. Badoer je testirajući za Ferrari, u pitlane ulazio sa brzinom od 100 km/h, a pravila u Formuli 1 su jasna. Na slobodnim treninzima morate u pitlaneu ići puno manje, 60 km/h. Luki će očito trebati vremena da se navikne, za početak je ekipa platila 5400 eura kazne. Bez obzira na loša vremena i kazne, Badoer nije previše razočaran.


- Ovo je prvi put da vozim na ovoj stazi. Odradio sam posao koji je ekipa očekivala od mene. Slobodne treninge sam završio u petak bez sudara, a kad uzmete u obzir činjenicu da osam mjeseci nisam vozio i da ovu staza ne poznajem morate uzeti u obzir i mogu reći da je prvi dan za mene biop pozitivan. Ipak neke stvari moramo popraviti i očekuje nas još dosta posla - ističe na kraju Badoer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti