Qadbak kupio BMW-Sauber

Promjene u vlasničkoj strukturi

Qadbak kupio BMW-Sauber

Adnan Beganović

Njemački proizvođač automobila BMW potvrdio je da je prodao ekipu Formule 1 BMW- Sauber švicarskoj investicijskoj grupi Qadbak, koja zastupa interese neimenovanih ulagača sa Srednjeg istoka i Evrope.

Po navodima portala "Auto, Motor und Sport magazine" Qadbak je kupio 80 posto dionica tima za 80 miliona eura. Osnivač ekipe Peter Sauber zadržao je 20 posto dionica, prenosi DPA.

Mada je BMW najavio povlačenje iz Formuli 1 na kraju ove sezone, švicarski investitor je uvjeren da će njegov tim da nastupi kao 14. ekipa Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.