Quantum dolazi u Lotus, uskoro stiže i Hulkenberg

Boullier može odahnuti

Quantum dolazi u Lotus, uskoro stiže i Hulkenberg

Ekipa Lotusa mogla bi napokon odahnuti. Dugo je ovaj tim bio pod pritiskom finansijskih problema, ali kako sada stvari stoje, pregovori sa Quantum Motorsportom su uspješno završeni. Mansoor Ijaz, koji je na čelu ove kompanije je izjavio kako su oni prihvatili ponuđene uslove i kako bi trebali preuzeti 35% akcija tima.

Pored toga dio novca bi trebao otići na vraćanje dugova prije svega onih prema koje ima ekipa prema Kimiju Raikkonenu. Do prije određenog vremena Lotus se povezivao sa Pastorom Maldonadom, ali sada situacija dolaskom novih sponzora ipak nešto drugačija.

"Kao dolazeći vlasnici jasno smo stavili do znanja koga želimo na Raikkonenovom mjestu. Vjerujemo da to može biti Nico Hulkenberg, ali u životu stvari nekada ne idu onako kako ste planirali. Nico je vozač pred kojim je sigurno blistava budučnost, sa dobrim bolidom, tehnologijom, ekipom on može doći na vrh" tvrdi Mansoor Ijaz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.