"Bottas napreduje iz dana u dan"
Foto: EPA

Direktor Mercedesa Toto Wolff

"Bottas napreduje iz dana u dan"

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas osvojio je treće mjesto na VN Australije, a direktor ovog tima Toto Wolff smatra da Finac uskoro može doći i do prve pobjede u Formuli 1.

Bottas se u Melbourneu našao na pobjedničkom postolju zajedno sa Sebastianom Vettelom i klupskim kolegom Lewisom Hamiltonom, ostavivši iza sebe Kimija Raikkonena i Maxa Verstappena.

"Bio sam veoma impresioniran kako je vozio tokom vikenda. Teško je zamisliti pod kolikim je pritiskom i bio je veoma dobar, na kraju je bio veoma blizu Lewisu. On je veoma fokusiran i to mu je možda i najveća snaga. To je kao kada morate da se naviknete na novo radno mjesto, ne možete odmah da budete vrhunski, morate da povežete sve kockice, da stalno napredujete", rekao je Wolff.

Naredna trka na programu je 9. aprila, kada se vozi VN Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi