"Da bi se trkao u F1, mora da uradi više"

Izjava direktora Renaulta

"Da bi se trkao u F1, mora da uradi više"

E. Ganibegović

Generalni direktor Renaulta Cyiril Abiteboul tvrdi kako je povratak Roberta Kubice u Formulu 1 veoma neizvjestan.

Već je poznato kako je Kubica prije šest godina zadobio tešku povredu šake, pa zbog toga ima ograničene pokrete ruke. 

Kubica je u posljednja tri mjeseca tri puta testirao Renaultov bolid, a generalni direktor Renaulta smatra kako još nije spreman za povratak u Formulu 1.

U Mađarskoj na Hungaroringu 2. augusta, Poljak je imao četvrto najbrže vrijeme, ali Abiteboul smatra kako on mora da uradi više.

"On je veliki profesionalac, izuzetno je talentovan, ima veliku glad za trkama i povratkom profesionalnim trkama, bilo u Formuli 1 ili u nekom drugom takmičenju, ali da bi se trkao u Formuli 1, mora da uradi više", istakao je generalni direktor Renaulta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije