"Kubica nije spreman za povratak u F1"

Juan Pablo Montoya jednostavno ne vjeruje da je to moguće

"Kubica nije spreman za povratak u F1"

E. Ganibegović

Svima je poznato kako bi se Robert Kubica trebao vratiti u F1, a bivši McLarenov vozač Juan Pablo Montoya ne vjeruje u takav scenarij.

Poljak je jedan od potencijalnih vozača Williamsa za 2018., a već je odradio dva testa na Silverstoneu i Hungarioringu u bolidu iz 2014.

"Iskreno, ovo je šala. Siguran sam da Robert nije spreman za povratak u F1", rekao je Montoya.

Bez obzira na ovakvo mišljenje bivšeg vozača McLarena, postoje i oni koji vjeruju u povratak Kubice, a takvo mišljenje ima Williamsov suosnivač Patrick Head.

"Robert je tokom boravka u F1 bio jedan od najboljih vozača. Samo on zna koliko je spreman za ovaj izazv. Bio je ozbiljno ozlijeđen, a Williams želi znati u kakvoj se situaciji nalazi. Ako je fizički spreman da vozi, onda je on pravi izbor", izjavio je Head. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi