"Sramotna utrka Bottasa u Brazilu"

Tvrdi Jacques Villeneuve nakon utrke u Interlagosu

"Sramotna utrka Bottasa u Brazilu"

E. Ganibegović

Valtteri Bottas je u Brazilu završio na drugoj poziciji, ali njegov učinak je Jacques Villeneuve ocijenio kao sramotnim.

Finac je na kvalifikacijama osigurao startnu poziciju, međutim bez obzira na to, nije uspio da osvoji utrku, iako su mnogi vjerovali u takav scenarij.

"Bila je to sjajna utrka Vettela koju je pobijedio već na samom startu", rekao je Villeneuve za Autosport.

"Bio je agresivan. Mercedes je veoma snažna momčad, samo pogledajte Hamiltona, međutim s druge strane Bottas nije bio na toj razini. Sramota za njega."

"On jednostavno nema isti tempo kao Lewis i to je tako cijelu godinu. Jednostavno rečeno to je njegova razina, koja je dobra za drugog vozača momčadi", izjavio je Jacques.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije