"Vettel je trenutno bolji i od Alonsa"

Gerhard Berger o Sebastianu Vettelu

"Vettel je trenutno bolji i od Alonsa"

Nekadašnji vozač Formule 1 Gerhard Berger smatra kako je Sebastian Vettel u ovom trenutku najbolji vozač na svijetu. 

Četverostruki svjetski prvak trenutno izgleda nepobjediv, a Berger smatra da je i pored svih osvojenih titula on sve donedavno smatrao da je Vettel lošiji vozač od Fernada Alonsa. 

"Prije godinu dana za mene je Alonso bio najkompletniji vozač. Ali nakon ove sezone po prvi put stavljam Vettela na prvo mjesto", izjavio je Gerhard Berger, bivši vozač McLarena, Ferrarija i Benettona. 

"Alonso je ove sezone pokazao da nije tako savršen kako se činilo. Nije dobro vodio ekipu u teškim vremenima. Javno je kritizirao Ferrari, što nije bilo produktivno. Pokazao je slabost. Vettel je također imao problema u prvom dijelu sezone, ali je svejedno radio svoj posao".

"Vettel i Alonso su klasa iznad svih. Iza njih je Raikkonen. Hamilton je jako brz, ali previše ga toga ometa izvan samog utrkivanja. Rosberg? On je podcijenjen, mene je impresionirao. Jednog dana će osvojiti titulu prvaka", zaključio je Berger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije