"Vettel još nije dostigao svoj vrhunac"

Daniel Ricciardo o klupskom kolegi

"Vettel još nije dostigao svoj vrhunac"

Novi vozač Red Bulla Daniel Ricciardo smatra da Sebastian Vettel još uvijek nije dostigao svoj vrhunac, te da se od njega u budućnosti mogu očekivati još bolji rezultati. 

Ricciardo je u Red Bull stigao iz Toro Rossa umjesto svog zemljaka Marka Webbera koji se povukao iz Formule 1. 24-godišnji Australac očekuje dobru sezonu. Iako će biti drugi vozač tima, Daniel se nada da Vettel neće imati veliku prednost. 

"Mislim da još nije na svom vrhuncu, što je zastrašujuće za druge vozače, jer je bio tako impresivan. Ali što više pobjeđuje, to mu raste samopouzdanje, pa mu je lakše voziti", pohvalio je Daniel Ricciardo novog klupskog kolegu.

"Ako bolid bude dobar i on pobjeđuje, to je ono što svi očekuju. Niko ne očekuje od mene da budem prvi vozač ekipe. To smanjuje pritisak. Želim doći i učiti od najboljih, pa idemo vidjeti šta će se biti".

"Ako mi ponudite na kraju sezone drugo mjesto s jednakim brojem pobjeda kao i on, to ću prihvatiti. Ali ako bude prvak, a ja peti, biću ljut. Spreman sam na veliki izazov, ali nisam spreman dopustiti da me pregazi". 

"Nadam se da ću mu biti bliže od Marka, ali ne želim obećavati velike stvari, pa da bude sranje. Vidjet ćemo šta će biti, no definitivno sam optimist", zaključio je bivši vozač Tora Rossa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.