Radnici Mercedesa protiv Schumachera

Nezadovoljstvo u Mercedesu

Radnici Mercedesa protiv Schumachera

A. Beganović

Odbor koji predstavlja zaposlene u velikom njemačkom proizvođaču automobila Mercedesu pobunio se protiv visokog ugovora koji je sklopljen između Michaela Schumachera i nove ekipe Formule 1 pod nazivom Mercedes.

Kako piše njemački mediji, Mercedes je ponudio godišnju plaću od sedam miliona eura sedmerostrukom svjetskom prvaku. Schumacher je u srijedu najavio da se vraća na staze na tri godine.

"To je teško shvatiti ljudima i za mnogo kolega to je neshvatljivo", izjavio je šef odbora zaposlenika Uwe Werner za dnevnik Frankfurter Rundschau objašnjavajući pobunu zaposlenika potiv tako visokog ugovora u vrijeme financijske krize.

Osoblje bi prije shvatilo da je Mercedes odlučio napustiti tržište Formule 1, dodao je Werner. Daimler je početkom decembra  odlučio delokalizirati dio proizvodnje Klase C u SAD zbog smanjenja troškova.

Stručnjaci upozoravaju da angažman Mercedesa u Formuli 1 nije isplativ i stvorit će troškove koji neće biti u skladu sa zaradom.

Mercedes je grupa čija primarna vrijednost nije sportski značaj nego više sigurnost i kvaliteta, procjenjuju stručnjaci. Prema njihovoj procjeni, svako Mercedesovo vozilo trebat će biti prodano za 200 do 300 eura više kako bi se financiralo sudjelovanje Mecedesa u Formuli 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.