Raikkonen: Lotus sam napustio zbog novca

Razlozi su bili poznati i ranije

Raikkonen: Lotus sam napustio zbog novca

Kimi Raikkonen će naredne sezone ponovo voziti za ekipu Ferrarija, a  kao jedan od glavnihrazloga zbog kojih se odlučio na odlazak iz Lotusa, naveo je novac.

Finac je još ranije govorio o tome kako njegova ekipa (Lotus) ima velikih finansijskih problema, te da se dugovi vuku još iz prošle sezone.

"Bilo je nekoliko stvari koje su u pitanju, ali ljudi u Lotusu znaju o čemu se radi. Da su radili na tim stvari, možda bi sve otišlo u nekom drugom pravcu, ali ugovor sa Ferrarijem je tu. Ja volim da se utrkujem i zato sam potpisao za Ferrari. U Lotusu jednostavno nisam bio plaćen za ono što sam radio" kaže Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti