Raikkonen najavio borbu do posljednjeg kruga
EPA

Tvrdi Kimi Raikkonen

Raikkonen najavio borbu do posljednjeg kruga

E. Ganibegović

Situacija za Ferrari nije bajna, pogotovo nakon turneje u Aziji, gdje su prosuli mnogo bodova, ali bez obzira na to Kimi Raikkonen vjeruje u dobre rezultate svoje ekipe u predstojećim utrkama.

Posljednji loši rezultati italijanske ekipe su mnogo uticali na borbu za oba naslova, kako konstruktorski tako i vozački.

Mercedes u konstruktorskom poretku čvrsto drži prvu poziciju sa 145 bodova prednosti, dok Lewis Hamilton ima 59 bodova više od Sebastiana Vettela.

"Svaka staza je drukčija od prethodne i krećemo od nule. Najbitnije je da izbjegnemo probleme i izvučemo maksimum iz bolida", rekao je Finac, nakon čega je zaključio sljedeće:

"Ne znam kako će završiti prvenstvo, ali znam da ćemo se boriti do posljednjeg kruga i probati izvući maksimum. Posljednje utrke su bile loše za nas, međutim raduje to što znamo da imamo brzinu kada uspijemo posložiti bolid."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi