Raikkonen ne odustaje od titule

Finac podsjetio na sezonu 2007. godine

Raikkonen ne odustaje od titule

Kimi Raikkonen i dalje vjeruje da ima šanse za osvajanje titule vozača ove sezone. Osvrnuo se na 2007. godinu gdje se jasno moglo vidjeti da nije sve gotovo dok ne bude gotovo.

Finac je tad učinio na prvi pogled nemoguće, preoteo titulu od Lewisa Hamiltona i završio jedan bod ispred McLarenovog vozača.

 

Nakon VN Koreje, Raikkonen je u zaostatku 48 bodova za Vettelom i sigurno je svjestan da neće biti lako nadmašiti Red Bullovog vozača, ali ipak ne želi odustati.

 

 " Sve što možemo je uzimati veliki broj bodova iz narednih utrka, znam da će biti veoma teško nadmašiti Sebastiana, ali nastaviću pritiskati sve do kraja", izjavio je Finac.

 

" Moramo nastaviti naporno raditi i zadržati visok nivo motivacije. Ja sam posebno motiviran kao i uvijek. Spreman sam napraviti najbolji mogući rezultat. U sezoni 2007. godine je prvenstvo bilo odlučeno tek u zadnjoj utrci, tako da je sve moguće."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.