Raikkonen: Red Bull je bio prebrz za nas

Finac je objektivan

Raikkonen: Red Bull je bio prebrz za nas

M. Maksimović

Kimi Raikkonen je drugu utrku zaredom završio na drugom mjestu. Vožene su četiri utrke, Finac je tri puta bio na postolju, ima lijepih 67 bodova u ukupnom poretku.

Danas se odlučio za strategiju dva ulaska u boks, startao je kao osmi, na kraju kao drugi zaostao devet sekundi iza Vettela.

 

''Nismo bili brzi, pogotovo ako gledamo ekipu Red Bulla, njima nismo bili ni blizu. Mogli smo biti bolji u kvalifikacijama, na kraju je ovo dobar rezultat. Mi smo još u petak počeli svoju strategiju planirali na dva zaustavljanja. Degradacija je bila podnošljiva, zato sam u jednom trenutku pitao ljude u ekipi zašto mijenjamo taktiku, jer smo faktički produžili poslednji stint. Na kraju se pokazalo kako je naša taktila bila prava'' objasnio je Finac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.