Red Bull 2009. bio veoma blizu potpisivanja Alonsa
EPA

Otkrio je Christain Horner

Red Bull 2009. bio veoma blizu potpisivanja Alonsa

E. Ganibegović

Christian Horner tvrdi kako je močad Red Bulla bila veoma blizu potpisivanja ugovora s Fernandom Alonsom 2009. godine.

Naime, šef Red Bulla je rekao da je došlo do sastanka sa Alonsom na kraju 2008. godine gdje mu je ponuđen višegodišnji ugovor, međutim dogovor nije postignut zato što je Španac insistirao na potpisivanju ugovora za samo jednu sezonu.

"Bili smo vrlo blizu da u momčad dovedemo Alonsa. Helmut Martko i ja sastali smo se s nji mna kraju 2008. kako bi mu ponudili višegodišnji ugovor. On je htio jednogodišnji ugovor, a mi na to nismo pristali. Misli smo da ima ugovor s Ferrarije za 2009. godinu."

"Ono što je bilo čudno, Flavio Briatore je također bio uključen, ali on ga je htio u Renaultu, u koje je tada bio šef. Na polovici 2009. sam se upitao bili se Fernando mograo pridružiti na pola sezone zbog toga što su milisti da bi mogao osvojiti prvenstvo. Bilo je tu kasnije još nekih neformalnih razgovora tokom 2011. i 2012.,ali najozbiljniji je bio onaj prvi kad je propustio svoju priliki", izjavio je Horner.  

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi