Red Bull odgovorio McLarenu
Raspoloženi Red Bull dvojac

Vettel je bio brži od

Red Bull odgovorio McLarenu

M. Maksimović

Vozači Red Bulla, Sebastian Vettel i Mark Webber su postavili najbolja vremena na drugom slobodnom treningu u Barceloni. Tako je Red Bull vrlo brzo tokom današnjeg dana odgovorio McLarenu čiji su vozači Lewis Hamilton i Jenson Button bili najbrži na prvom slobodnog treningu.

U taboru Red Bulla su se posljepodne odlučili za mekše gume na kojima su Vettel i Webber bili prebrzi za ostatak konkurencije, pogotovo Vettel koji je išao jedini danas ispod 1:20, njegovo najbolje vrijeme glasi 1:19.965, što je za dvije desetinke bolje od vremena Marka Webbera. Podatak da su vozači Red Bulla bili šest desetinki brži od ostalih vozača koju su od treće do devete pozicije zbijeni u šest sekundi, potvrđuje činjenicu o njihovoj dominaciji danas na drugom slobodnom treningu.

Treći je na kraju sa 1:20.757 bio Michael Schumacher, četvrti Fernando Alonso, a peti Lewis Hamilton koji je u jednom trenutku bio iza Webbera u zaostatku čitavu sekundu, ali se do kraja približio na dvije desetinke. Nakon Hamiltona, unutar prvih deset su se našli Robert Kubica, Nico Rosberg, Felipe Massa, Jenson Button te Adrian Sutil.

Tokom drugog slobodnog treninga, vidjeli smo i jedno izlijetanja, vozač Williamsa, Nico Hulkenberg je završio u zaštitnoj ogradi, uništivši dobro svoj bolid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.