Reli Dakar: Trijumfovali Peterhansel i Sunderland

Reli Dakar: Trijumfovali Peterhansel i Sunderland

E. Škorić

Francuz Stefan Peterhansel i Britanac Sem Sunderland trijumfovai su na 38. izdanju prestižnog Dakar relija.

Peterhanse je danas stigao do 13. slavlja, sedmog kao automobilista. Vozač Peugeota je slavio ispred Sebastiana Loeba i Despresa.

Sunderland je prvijenac ostvario ispred Austrijanca Walknera i Španca Guella Farresa. Sva trojica vozači su KTM-a.

Ovaj maraton bio je po mnogima jedan od najtežih, prvenstveno zbog teškijh vremenskih uslova, oluje, nevremena u Boliviji, a dvije kompletne etape su otkazane, dok je nekoliko brzinskih ispita skraćeno.

U najtežoj klasi, klasi motocikala, startala su 143 vozača, dok je cilj dočekalo 97 vozača. U kladi kvadova (motocikli s četiri točka) Rus Sergej Karjakin je na Yamahi bio najbolji i ovo mu je bila prva pobjeda.

U kalsi kamiona Eduard Nkolaev je bio najbolji. Njemu je suvozač bio Evgeni Jakoulev, a mehaničar Vladimir Rjubakov i od 50 kamiona do cilja ih je došlo 45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi