Reli ostao i bez Subarua

Kriza ne jenjava

Reli ostao i bez Subarua

A. Beganović

Globalna ekonomska kriza nastavlja "harati" u automoto sportu, nakon napuštanja Honde iz F1, te Suzukija iz WRC-a, i Subaru je objavio napuštanje WRC-a.

Nakon 19 veoma uspješnih godina u WRC-u i brojnih titula, Subaru je, pritisnut ekonomskom krizom, napustio WRC.

Kyoji Takenaka, predsjednik FHI kompanije koja je vlasnik Subarua na konferenciji za novinare izjavio je da Subaru u 2009. godini neće sudjelovati u World Rally Championship-u zbog pritiska svjetske ekonomske krize.

Subaru se takmičio u reliju punih 19 godina te imao osvojena tri konstruktorska naslova te tri naslova vozačkog prvaka. Ove sezone Subaru je bio treća momčad po uspješnosti. Sada su u takmičenju ostale samo četiri momčadi s dva proizvođača, i veliko je pitanje da li će se uopšte nastaviti sa takmičenjem.

Inače, Subaru WRC momčad dala je velike šampione kao što su Colin McRae i Richard Burns i odlazak Subarua iz WRC-a je gubitak koji će se tečko nadoknaditi. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.