Renault optužio Piqueta zbog ucjene

Renault u sudnici

Renault optužio Piqueta zbog ucjene

Adnan Beganović

Momčad Renault Formula 1 optužila je svog bivšeg vozača Nelsona Piqueta i njegovog oca za pokušaj ucjene i pokrenula je sudski postupak protiv dvojice Brazilaca u Francuskoj.

Saslušanje je predviđeno za 21. septembar, a odnosi se na tvrdnje da je Renault naredio Piquetu mlađem da se namjerno zabije u zid na prošlogodišnjoj VN Singapura kako bi pomogao svom momčadskom kolegi Španjolcu Fernandu Alonsu da pobijedi.

Ako bude proglašen krivim Renault može biti izbačen iz prvenstva.

Renault je prekinuo šutnju uoči VN Italije. "Renault i njegov direktor Flavio Briatore žele objaviti da su pokrenuli sudski postupak protiv Nelsona Piqueta Juniora i Nelsona Piqueta Seniora u Francuskoj", kaže se u priopćenju momčadi.

Renault optužuje oca i sina za "lažne tvrdnje i pokušaj ucjene" kojom se htjelo postići da Piquet mlađi vozi ostatak 2009. sezone.

Piquet mlađi je zamijenjen kao vozač u Renaultu u avgustu nakon što u deset utrka nije osvojio ni bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti