Renault se sve teže nosi sa troškovima dobavljača motora

Sami ili sa nekom ekipom

Renault se sve teže nosi sa troškovima dobavljača motora

Za vrijeme F1 vikenda u Monacu, direktor Renaulta Carlos Ghosn razgovarao je sa Bernijem Ecclestoneom o stanju u samom prvenstvu, visini troškova nakon uvođenja V6 motora.

U Renaultu tvrde kako su troškovi preveliki i kako na ovaj način oni ne mogu parirati fabričkim ekipama, prije svega Mercedesu.

" Potrošnja resursa je znatno veća a mi nećemo moći lako da stignemo fabričke timove a prije svega mislim tu na Mercedes. Da eventualno Mercedes nije podigao toliko visoko letvicu možda bi troškovi bili manji i cijela pozicija dobavljača pogonskih jedinica bi imala smisla " kaže šef ekipe Cyril Abiteboul. U ovom trenutku je Renault pred dilemom, da li će eventualno nastaviti saradnju sa Red Bullom i Torom Rossom, ili će ući u posao zajedno sa Force Indijom, Lotusom ili Sauberom.

Ipak, za Renault je izglednija prva opcija u kojoj će podijeliti markentiška prava sa Red Bullom, što izgleda kao njihova budućnost

" U teoriji, mogli bi naći marketinških vrijednosti s Red Bullom, a zbog toga i mislim da postoji budućnost s njima. Međutim, teže ih je pronaći sada nego s prijašnjim pravilima" tvrdi  Cyril Abiteboul

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti