Ricciardo najbolji na prvom slobodnom treningu

Australci odgovarala kiša

Ricciardo najbolji na prvom slobodnom treningu

M. Maksimović

Prvi slobodni trening za VN Velike Britanije na stazi Silverstone pripao je Danielu Ricciardu. Kiša je definitivno uticala na rezultate jer je nakon instalacijskih krugova stigla pauza u kojoj vozači nisu izlazili na stazu skoro sat i pol vremena.

Tek tada se na stazi pojavio Daniel Ricciardo koji je prvo krug vozio u vremenu 2:00.02, a onda je već u drugom pokušaju bio brži za gotovo dvije sekunde. Tek u posljednjih deset minuta, većina vozača se pojavila na stazi.

Lewis Hamilton je je uspio u jednom trenutku preuzeti prvo mjesto sa 1:55.458, ali je na kraju ipak Ricciardo bio sa 1:54.249 po prvi put u karijeri najbrži na jednom slobodnom treningu. Drugo mjesto je zauzeo Nico Hulkenberg sa 1:55.033, dok je treći Pastor Maldonado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.