Ricciardo najbrži na prvom treningu u Monte Carlu

Red Bull dominirao

Ricciardo najbrži na prvom treningu u Monte Carlu

Dvojac Red Bulla Daniel Ricciardo i Max Verstappen dominirao je na prvom treningu u Monte Carlu.

Pred nama je jedna od najzanimljivijih trka u šampionatu Formule 1, ona ulična koja se vozi u Monte Carlu, a Red Bullovci su na prvom treningu pokazali da se na njih mora ozbiljno računati.

Ricciardo je najbrži krug odvezao u vremenu od jedne minute, 12 sekundi i 126 hiljaditinki, dok je samo nešto više od 150 hiljaditinki za njim zaostajao kolega iz tima Verstappen. Treće mjesto pripalo je Vettelu, a potom slijede Hamilton i Raikkonen. Drugi trening na rasporedu je danas od 15.00 sati.

Podsjetimo, u ukupnom poretku vozača lider je Lewis Hamilton sa 95 osvojenih bodova, dok je iza njega Sebastian Vettel sa 17 bodova manje. Treće mjesto drži Bottas, dok je četvrti Raikkonen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi