Rob Smedley napokon preuzima posao u Willamsu

Sa Massom je sjajno sarađivao

Rob Smedley napokon preuzima posao u Willamsu

Rob Smedley sa kojim je Felipe Massa sarađivao od 2006. do 2011. godine napokon " dolazi na posao" u ekipu Williams. U najboljem mogućem trenutku nakon stvari koje su se dogodile u Sepangu.

Smedley će po dolasku u ekipu Williamsa preuzeti posao Roda Nelsona, bit će zadužen za deđavanja na pitwallu, a kao glavnom inženjeru nadređeni će mu biti Pat Symonds. Ono što svakako mora biti ohrabrujuće po Massu, ali i po Williams jeste podatak kako su Brazilac i Smedley odlično sarađivali u prošlosti. Svoj prvi podijum u karijeri 2006. godine (treće mjesto na VN Evrope) Massa je ostvario na početku saradnje sa Smedlleyem.

" Ron je iskusan, ima puno sjajnih ideja po pitanju organizacije ekipa. Sretan sam što se puno pozitivnih stvari događa u posljednje vrijeme u Williamsu, napredujemo, stvari idu u željenom pravcu. Naravno, pred nama je još dosta posla, ali je Rob pravi čovjek za takve stvari " kaže Felipe Massa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.