Rob Taylor stigao u ekipu Genea Haasa

Zadužen za dizajn bolida

Rob Taylor stigao u ekipu Genea Haasa

Rob Taylor nekadašnji glavni dizajner Red Bulla novi je čovjek u ekipi Genea Haasa. Za šasiju nove ekipe je zadužena Dallara, ali Taylor je stigao kao osoba koja će sa iskustvom nadgledati kompletan razvoj.

Taylor je osmislio prvi Red Bull bolid nakon što je ova kompanija kupila Jaugar, a prije nego što je završio u McLarenu. U ovom trenutku mnoge interesuje kako bi bolid Haasove ekipe trebao izgledati, pogotovo nakon što smo vidjeli nove boje Red Bulla. S obzirom da je Haas u partnerstvu sa Ferrarijem, vjerovatno mnogi očekuju slične boje na bolidu američke ekipe, međutim gazda Gene kaže:

"Danas imamo bolide, sive, srebrne koji nakon određene vremena postaju isti. Svi žele neke bolide koji se vide na stazi. Neki pretjeruju sa tim duginim bojama. Ja sam mišljenja da je žuta idealno rješenje za naš bolid. Mislim da bi žuto bilo baš lijepo" kaže Gene Haas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti