Robert Kubica ostaje u WRC-u

Ništa od kružnih staza

Robert Kubica ostaje u WRC-u

Bivši F1 vozač, Robert Kubica i naredne sezone će nastupati u WRC prvenstvu. Pojavila se solucija eventualnog povratka Poljaka na kružne staze, međutim on će ipak ostati rally vozač, iako još uvijek to nije potvrdio.

Prema najavama Kubica bi se trebao pojaviti već narednog mjeseca u Monte Carlu, na prvom rally-ju sezone. Ovu informaciju, Kubica bi trebao potvrditi naredne sedmice. Ove godine je Kubica nastupao za ekipu M-Sport World Rally Team u WRC prvenstvu, paralelno sa nastupima u ERC seriji. Vozio je Ford Fiestu koju će po svemu sudeći i naredne godine imati na raspolaganju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.