Robert Kubica pobjednik rallyja u Austriji

Prva pobjeda u ERC prvenstvu

Robert Kubica pobjednik rallyja u Austriji

Robert Kubica je ostvario svoj najveći uspjeh otkako se odlučio na karijeru rally vozača. Poljak je ovog vikenda nastupio u sjevernoj Austriji na Jänner rallyju u okviru Evropskog rally prvenstva.

Vozeći Forda za ekipu M-Sporta, Kubica je stigao do pobjede u vremenu 2h26m42.4s ispred Vaclava Pecha u Miniju i Raimunda Baumschlagera u Škodi. Čeh Pech je zaostao 19.9 sekundi, dok je Austrijanac Baumschlager kasnio minutii 38 sekundi. Kubica je tokom trećeg dana rallyja vodio veliku borbu sa Čehom, ali je u završnici uspio da se probije na prvo mjesto.

Nastup u Austriji poslužio je Kubici kao najbolja provjera za ono što ga čeka ove sezone a to su nastupi u WRC prvenstvu. Prvi nastup u WRC prvenstvu Poljak će imati na legendarnom Monte Carlo reliju koji je na rasporedu od 16-18. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.