"Ima ženu i troje djece, ne želim mu dati novac i gledati kako ide u smrt"
Foto - EPA

Gazda Haasa o Grosjeanu u IndyCaru

"Ima ženu i troje djece, ne želim mu dati novac i gledati kako ide u smrt"

M. Šljivak

Stravičnu nesreću je u prvenstvu Formule 1 u protekloj sezoni doživio francuski vozač Romain Grosjean.

On se pri brzini od 220 km/h zakucao u zaštitnu ogradu i samo je čudom ostao živ u plamenu koji je nastao nakon nesreće.

Grosjean je zadobio opekotine po rukama. Još se Francuz oporavlja, ali ne želi da odustane od karijere i odlučio je da vozi IndyCar.

On se nalazi u Alabami gdje već  proba bolid pred start sezone, a vlasnika Haasa Genea Haasa je pitao da mu budes ponzor.

Međutim, njegov nekadašnji šef nema namjeru da sponzoriše Francuza jer ne želi da ga gleda kako se odvozi u smrt.

"Pitao me je jesam li voljan da ga sponzorišem. Po prvi put sam bio potpuno otvoren. Bio sam sretan što je ostao živ u Bahreinu nakon onakve nesreće. Ima ženu i troje djece i rekao sam mu da mu ne mogu dati novac i gledati kako ide u smrt. On bi trebao ostati kod kuće i brinuti se za podoricu. Ne bih mogao pogledati mu ženu i djecu u oči kad bi mu se nešto desilo", rekao je Haas i dodao je:

"Dobar je vozač, vjerovatno među najboljim. Voli da se takmiči i to je njegov izbor. Ipak, ja ne želim biti dio toga", istakao je Haas.

Top Komentari

Keno
Zato sad imas 2 druga vozaca koji ti voze formulu glupsone o cemu pricas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi