Romain Grosjean: Napravio sam glupu grešku

Čovjek od incidenata u Formuli 1

Romain Grosjean: Napravio sam glupu grešku

VN Japana neće ostati u dobrom sjećanju za Grosjeana, nakon što je odmah na startu utrke učestvovao u incidentu s Webberom, odnosno bio glavni krivac za sudar.

Odmah po kraju utrke, on je priznao da je napravio veliku glupost i da to želi što prije zaboraviti. Kao rezultat kontroverznog kontakta, Lotusov vozač je dobio kaznu od 10 sekundi zaustavljanja u boksu.

 

Webber je bio vidno ljut zbog sudara i nazvao Grosjeana "luđakom" u osvrtu na neuspjeli pokušaj da osigura veliki broj bodova.

 

Iduća stanica najvećeg cirkusa na svijetu je Korea i to je sad jedino na šta se Francuz želi fokusirati.

 

" Bilo je frustrirajuće učestvovati u još jednom incidentu. Prilazeći prvom uglu, gledao sam na Sergia Pereza na mojoj lijevoj strani da bi bio siguran da neću napraviti kontakt s njim. Nisam očekivao tako veliku razliku u brzini između mene i Marka koji je kočio na prilazu krivini, sudarili smo se i to je bilo to.

 

" To je glupa greška. Webber je poslije utrke došao do mene i očigledno nije bio sretan razvojem situacije, ali ja sam mu uputio izvinjenje, moramo krenuti dalje", izjavio je Grosjean.

 

Bez obzira na sve probleme, francuski vozač smatra da još uvijek može naučiti iz onoga što se dogodilo na Suzuki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.