Romain Grosjean ostaje drugi vozač Lotusa

Eric Boullier vjeruje Francuzu

Romain Grosjean ostaje drugi vozač Lotusa

M. Maksimović

Ekipa Lotusa je službeno potvrdila Francuza  Romain Grosjean kao drugog vozača za narednu sezonu. Grosjean je prisutan u Formuli 1 od 2009.godine, ali je ova bila prva u kojoj je nastupio na 19 utrka.

Jedina utrka koju je propustio bila je ona u Italiji zbog kazne. Ukupno je osvojio 96 bodova, završio je na osmom mjestu ukupnog poretka, ali je sezonu ipak obilježio sudarima, od kojih je najopasniji bio onaj na stazi u Belgiji.Bez obzira na to, u Lotusu su odlučili ukazati povjerenje Francuzu.

 

''Romain je veliki talent i drago nam je što će i naredne sezone voziti za nas. Lotus ima dvojicu odličnih vozača i nadamo da u narednoj sezoni možemo napraviti još bolje rezultate'' kaže šef ekipe Eric Boullier.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti