Ron Dennis se vraća u ekipu McLarena

Nakon sezone bez postolja

Ron Dennis se vraća u ekipu McLarena

Ron Dennis se vraća na čelo McLarena. Na mjesto na kojem je proveo poprilično dugo od 1982. do 2012. godine. Nakon odlaska Rona Dennisa, njegovo mjesto je zauzeo Martin Whitmarsh pod čijim vodstvom se McLaren nije proslavio.

Po prvi put nakon 1990. godine vozači ove ekipe nisu stigli do postolja u ovoj sezoni. Posljednja pobjeda bila je ona Jensona Buttona na VN Brazila 2012. godine.

" Moje kolege akcionari su dali mandat kako bi smo ispisali nove stranice priče o McLarenu. Tokom februara mjeseca moramo napraviti novu Stratešku grupu. Drago mi je da sam se vratio na mjesto Glavnog direktora grupacije i što ću raditi sa mnogim kolegama sa kojima možemo ispuniti naš cilj, a naš cilj je da budemo najbolji u svemu što radimo" kaže Ron Dennis.

Dolaskom Rona Dennisa, ostaje otvoreno mjesto nasljednika Martina Whitemarsha. Prema nekim špekulacijama tu bi se mogao pojaviti Ross Brawn koji je slobodan iako ovaj bivši šef Mercedesa i Ferrarija uporno odbija povratak u Formulu 1. Ono što bi moglo pomoći u povezivanju McLarena i Brawn jeste Honda koja počinje ponovnu saradnju sa McLarenom 2015. godine. Povlačenjem Honde krajem 2008. godine, Ross Brawn je kupio ekipu i u potpunosti preuzeo postrojenja u Brackleyu, koje je proteklih godina koristila ekipa Honde, odnosno, još prije ekipa BAR-a (koji je opet sve naslijedio od Tyrrella).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.