Rosberg: Čestitam Lewisu, bio je bolji

Nijemac je priznao, iako nije odustajao

Rosberg: Čestitam Lewisu, bio je bolji

Nico Rosberg se nadao, očekivao da bi Lewis Hamilton mogao napraviti neku grešku. Imao je i pole position, ali su već na startu krenuli problemi. Hamilton ga je pretekao, a onda su krenuli problemi sa bolidom, odnosno elektronikom.

Međutim, Nico nije odustajao, iako je padao u poretku. Prvi put je završio utrku a ostao je bez bodova. Borio se do kraja, nije išlo, ali je na kraju čestitao novom svjetskom prvaku.

" Naravno da sam razočaran, imao sam šansu, nisam uspio. Na kraju nije niti važno, jer Lewis je danas bio bolji, pobjedio je čisto. Zaslužio je ovaj naslov. Ove godine je bio malo bolji vozač i potpuno je zaslužio naslov. Ja sam tokom godine bio bolji u kvalifikacijama i ne samo, već i prošle godine sam bio brži, ali je
on bio bolji na utrkama. Moram raditi, znam gdje je problem " pojasnio je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.