Rosberg frustriran zbog malog zaostatka za Hamiltonom

Velika nagrada Kine

Rosberg frustriran zbog malog zaostatka za Hamiltonom

Adnan Beganović

Najbolji rezultat kvalifikacija za Veliku nagradu Kine ostvario je vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, dok je njegov klupski kolega Nico Rosberg kvalifikacije okončao na 2. mjestu.

Za Hamiltonom je Rosberg zaostao četiri stotinke, što ga je jako razočaralo.

"Jako sam želio pole-position. Zaostatak je samo četiri stotinke i zbog toga sam još frustriraniji", izjavio je Rosberg, koji nije znao gdje je tačno izgubio te četiri stotinke.

"Ne znam ne postoji neko specifično mjesto. Bilo je jako blizu, a ovakav zaostatak je treptaj oka. No, i dalje sam pun optimizma. Mislim da će na kraju gume odlučiti, a pokušat ću napraviti što veći pritisak na Hamiltona", dodao je Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.