Rosberg: Izgledalo je dobro, a onda se sve raspalo

Problemi za Rosberga

Rosberg: Izgledalo je dobro, a onda se sve raspalo

Nico Rosberg je bio poprilično razočaran nakon završetka kvalifikacija u Montrealu. 

Ponovo je završio na drugom mjestu, iako je dobrim dijelom parirao Hamiltonu. Međutim, u završnici je ostao kratak, počeo je gubiti na vremenu.

"Sve je izgledalo dobro, a onda se u završnici sve raspalo. Osjetio sam kako imamo problema sa prijanjanjem, pogotovo na kraju bolida i počeo sam gubiti vrijeme. Moj prvi krug u Q3 čak i nije bio tako loš, ali je vrijeme izostalo. Ljudi u ekipi kažu kako znaju u čemu je problem. Do utrke moraju vidjeti šta je razlog, zbog čega sam gubio vrijeme. Razočaran sam, ali Lewis je odradio odličan posao. Mislim da nije sve izgubljeno, jer staza je takva, dozvoljava preticanja", naglasio je razočarani Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.